Allen die vermoeid en belast zijn

Auteur: Maasland, Rokus
ISBN: 9789460050763

24,99

Het raakte Rokus Maasland, zanger van The Bowery, hoe de Bijbel omgaat met gebrokenheid. Psalm 13 inspireerde hem om verder in dit thema te duiken.

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dan wordt het dezelfde dag nog verstuurd!
Beschrijving

Het raakte Rokus Maasland, zanger van The Bowery, hoe de Bijbel omgaat met gebrokenheid. Psalm 13 inspireerde hem om verder in dit thema te duiken. Hij bedacht een plaats met inwoners die gebroken waren. Door ziekte die niet werd genezen, trauma dat niet verdween, relaties die niet leken te helen. Over die inwoners schreef hij verhalen en ze kregen ieder een eigen lied. Over gebrokenheid en wanhoop, en over Gods aanwezigheid ondanks het uitblijven van heling. En over de plek van de christelijke gemeenschap daarin. Want die gemeenschap is een plek waar gebroken mensen troost vinden bij elkaar en bij het kruis. Ieder verhaal van Rokus’ personages wordt vergezeld door een gesprek met een persoon die zich erin herkende. Zo sprak hij onder andere met Almatine Leene, Felix Govers en Daniëlle Rebel. 

‘Bij Rokus van The Bowery moet ik altijd denken aan Leonard Cohen. Wat je hoort, is wat je ziet. Wat Rokus zo mooi bezingt en beschrijft is echt, rauw, doorleefd. En pas daarna hoopvol. “There is a crack in everything that’s how the light gets in.”’ - Gert-Jan Segers